Welkom!

Isabel, Eric, Evelien, Nathalie & Stefanie

Welkom in La Moulinal!
We zijn vlamingen die sinds vele jaren de francofiele microbe te pakken hebben. Zes jaar geleden werden we verliefd op La Moulinal en we hebben ons deze aankoop geen moment beklaagd! We krijgen nog steeds kippenvel telkens we de lange oprijlaan binnen rijden en opnieuw de rust en vrede die ons domein uitstraalt ontdekken. Deze streek van Frankrijk  heeft erg veel te bieden en wij genieten enorm van de natuur, van de gezellige markten en van de ongeëvenaarde kwaliteit van de lokale gastronomie. Bovenal hebben we fantastische herinneringen aan al die mooie momenten met onze drie dochters en met vrienden en familie. Wij willen dit stukje paradijs graag met jullie delen en wensen jullie alvast een leuke tocht door onze website.

Goeie reis!

Isabel & Eric

 

blogspot visitor counter

We hopen dat op onze website surfen een aangename ervaring is en krijgen graag feedback via lamoulinal@yahoo.com

Maison d'Isabel

Maison d'Isabel

Maison d'Amis

Maison d'Amis

Zwembad

Het domein

Monflanquin

De streek

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leven als God in Frankrijk...

La Moulinal is een fantastisch domein met twee prachtig gerestaureerde 18de eeuwse gîtes, midden in een idyllisch park van 1.7 ha. In de gîtes wordt authenticiteit gecombineerd met modern comfort. De dikke muren zorgen er alvast voor dat op de heetste zomerdagen het bakken aan het zwembad kan worden afgewisseld met een beetje koelte binnen! De huizen zijn landelijk ingericht. Die ogenschijnlijke eenvoud gaat hand in hand met comfort. De bedden zijn opgemaakt bij aankomst, bad- en keukenlinnen is voorzien, thermostatische kranen in alle douches, ... zijn maar enkele illustraties hiervan.

Voor de sportievelingen is dit een droomlocatie, er is een groot (6m*12m) en met alarm beveiligd  zwembad, een volleybal-veld, een ping-pong tafel, schommel en een voetbalveld. In de buurt kan je golfen, paardrijden, fietsen, boten huren enz. Of lees je liever een boek in de schaduw van een eeuwenoude boom? Niets moet, alles kan in La Moulinal.

In dit deel van Frankrijk zijn cultuur en de goede keuken nooit ver weg! Het middeleeuwse stadje Castillonnès bevindt zich op slechts 4 km, Monflanquin is maar 15 km ver en op 25 minuutjes sta je in het historische centrum van Bergerac (25 km), op weg erheen kom je voorbij het sprookjeskasteel van Monbazillac.

De streek van La Moulinal is gekend voor zijn mooie stadjes (bastides) in de romantische valleien van de Dordogne, Dropt en Lot en voor zijn schitterende wijnen van Bergerac, Monbazillac en Cahors. Er zijn kastelen en abdijen, gezellige zonovergoten marktjes en leuke winkeltjes. Het is duidelijk, deze streek staat garant voor een onvergelijkbaar "savoir vivre".

Heb je iets speciaals te vieren met je familie of met vrienden, dan biedt La Moulinal de perfecte omgeving. Indien je dat wenst, kunnen we je helpen bij de organisatie van een feestmaaltijd ter plaatse, organisatie van activiteiten, ...

Buiten de maanden juli en augustus wordt maar één huis tegelijk verhuurd (tenzij één groep beide huizen huurt), zodat je van maximale privacy kan genieten.

We wensen jou een leuk bezoekje aan onze website en hopen dat we je binnenkort mogen verwelkomen in La Moulinal!