klik op foto's om te vergroten

Canal du Midi dichtbij Tonneins

Het kasteel van Lanquais

Markt in Villeréal

Paardrijden

Overdekt marktplein in Monpazier

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

klik op foto's om te vergroten

Bergerac - het oude centrum

De cisterciënserabdij van Cadouin

Het kasteel van Monbazillac

Oude gevels in Monflanquin

Brug over de Vézère in Limeuil

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De "Périgord Pourpre", een historische streek, gekenmerkt door uitstekende streekproducten en fantastische wijnen

main picture

La Moulinal is gelegen op de grens tussen Castillonnès and Lougratte, twee kleine dorpjes in het noorden van het departement van de Lot-et-Garonne (Périgord Pourpre), halverwege tussen Bergerac (ten noorden) en Villeneuve-sur-Lot (ten zuiden), beide op minder dan een half uur rijden met de wagen. Tot de luchthaven van Bergerac-Roumanière, die in de zomer regelmatige vluchten aanbiedt naar België (Charleroi), Nederland (Amsterdam), Engeland, Schotland en Ierland, is het amper 20 minuten rijden.

De streek is een fantastische vakantiebestemming. Er is het gevarieerde en glooiende landschap, met wijngaarden, boomgaarden, bossen en zonnebloemvelden, waardoor deze streek ook wel ‘Klein Toscane’ wordt genoemd. Bovendien is het historisch patrimonium bijzonder rijk en door de eeuwen heen bijzonder goed bewaard gebleven. Aanraders zijn het kasteel van Monbazillac, de abdij van Cadouin, en de middeleeuwse dorpen in de buurt zoals Castillonnès (4km), Issigeac (10km), Monflanquin (15km), Villerèal (14km) en Monpazier (25km). De schitterende burchten van Biron en Bonaguil zij zeker ook de moeite waard.

Te voet, te paard of met de fiets … keuze te over aan uitgestippelde paden om deze prachtige zonovergoten streek te verkennen. Tieners zullen het dan weer superleuk vinden om de afvaart van de Vézère of de Dordogne te doen met kano of kayak. Ook golfliefhebbers komen aan hun trekken: één van de beste golfterreinen van ZW-Frankrijk bevindt zich op minder dan 15km. In Castillonnès, op ~5km, kan je dan weer tennissen (inlichtingen bij de ‘office de tourisme’).

In deze streek kennen ze de kunst van lekker eten. Geen wonder met het aanbod aan streekeigen producten: tomaten van Marmande, pruimen van Agen, wijnen, ‘foie gras’, aardbeien, meloenen, …  Deze vind je op de talrijke lokale markten in de streek, waar het heerlijk vertoeven is, of je kan ze natuurlijk ook gaan proeven in een plaatselijk restaurant of bij een bezoek aan een boerderij.

In de hieronder afgebeelde tabel kan je de dichtsbijzijnde marktdagen vinden:

Dagelijkse markten